[vc_row equal_height=”yes” content_placement=”top”][vc_column][vc_empty_space hide_on_mobile=”” css=”.vc_custom_1492499618642{margin-bottom: -0.5rem !important;}”][/vc_column][vc_column width=”5/12″ offset=”vc_col-lg-offset-1 vc_col-md-offset-1 vc_col-sm-offset-1″][vc_empty_space alter_height=”small” hide_on_mobile=””][trx_sc_title title_style=”default” title_tag=”h2″ title=”Mesajul conducerii”][vc_empty_space alter_height=”small” hide_on_mobile=”” css=”.vc_custom_1492499517910{margin-bottom: 0.7rem !important;}”][vc_column_text]

Oamenii de succes nu sunt formați de școala, ci de profesori. Și atuul cel mai puternic al Școlii Spectrum Cluj sunt profesorii.

Mai presus de a fi dascăli și experți în profesie, cadrele noastre didactice sunt oameni de excepție. Profesorii la Școala Spectrum sunt o echipă care funcționează ca o entitate unitară și care privește fiecare elev ca pe al nostru, al tuturor adulților din școală.

Starea de bine a copiilor este prima noastra preocupare. De aceea, dezvoltarea socio-emoțională devine parte din abordarea oricărei activități școlare și extrascolare. Învățatul și predatul sunt secundare scopului de a stârni în elevii noștri bucuria de a învăța, satisfacția de a fi curios, dorința de a căuta răspunsuri și de a descoperi cunoștințe împreună, de a crea proiecte care să le dea libertatea să își găsească modul de exprimare cel mai potrivit cu personalitatea lor, de a crea proiecte care prin însăși munca de cercetare să le deschidă poteci spre noi curiozități.

Pedagogia Școlii Spectrum Cluj se aliniază cu cerințele educației pentru secolul 21 și îi pune pe elevi în situații dificile din care trebuie să își găsească singuri calea spre rezolvare; în situații în care răspunsul la întrebarea profesorului s-ar putea să fie o întrebare către profesor pentru că la noi în școală, vocea elevului e vocea unui participant egal în descoperirea cunoștințelor. Pentru că profesorul nu e deținătorul răspunsurilor care trebuie diseminate elevilor. Rolul lui este de a ghida elevul în a-și găsi singur răspunsul, sau în a crea o conversație între elevi în care ei își susțin puncte de părere diverse și rămân după oră cu sentimentul că a învăța este responsabilitatea lor; că a afla răspunsuri înseamnă să gândești critic și să dialoghezi respectuos sau chiar să fii în dezacord cu colegii tai.

Suntem o școală în care mândria de a crește, de a ne dezvolta continuu, de a accepta că ceea ce ne împiedică e de fapt cea mai minunată ocazie să ne dezvoltăm.

Veniți în vizită! Realitatea este cartea noastră de vizită.

Hasan Colak, Manager[/vc_column_text][vc_empty_space alter_height=”small” hide_on_mobile=””][/vc_column][vc_column width=”5/12″][vc_empty_space alter_height=”small” hide_on_mobile=””][vc_single_image image=”6541″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]